Wat is Augmented Reality?

verduurzamen met augmented reality

Wat is augmented reality?

AR is kort voor augmented reality, de betekenis van augmented reality is “Een interactieve ervaring die de echte wereld verbetert met computer gegenereerde perceptuele informatie”. De beste manier om de definitie van augmented reality te beschrijven is om het een filter te noemen die toevoegt op wereld. Er zijn veel voorbeelden waarin augmented reality in wordt gezet om toegevoegde waarde te bieden aan bedrijven, maar voordat de voorbeelden besproken worden is het belangrijk om de verschillen te weten tussen augmented reality en alle andere vormen van XR (extended reality). 

Wat is het verschil tussen Augmented reality en Virtual reality? 

Augmented reality vs Virtual reality is een discussie die zich vaak plaatsvindt. Het zal per situatie verschillen welke van de twee de beste oplossing biedt voor een bedrijf. Het verschil tussen virtual reality vs augmented reality is dat virtual reality zich afspeelt in een volledig nieuwe “fantasiewereld” terwijl augmented reality juist een filter is op de echte wereld. 

Augmented reality vs Artificial reality

Artificial reality is een vorm van augmented reality, artificial reality betekent dat de dingen die in het echt gebeuren invloed hebben op de artificial reality applicatie. Artificial reality is onderdeel van AR (augmented reality), en wordt daarom vaak niet apart besproken. 

Augmented reality vs Mixed Reality

Mixed reality is een combinatie van VR en AR. Dit betekent dat volledig digitale objecten net zoals die in virtual reality te vinden zijn ook in de echte wereld geplaatst kunnen worden door middel van augmented reality. Dit betekent dat de manipulatie mogelijkheden van de 3D object/foto veel groter zijn. 

Hoe ziet een augmented reality bril eruit en wat zijn de populairste?

AR brillen verschillen enorm qua uiterlijk, de twee populairste vormen zijn in een leesbril vorm en een “headmount” vorm. Een augmented reality bril in leesbril vorm ziet er uit als een normale bril, veel mensen zijn bekend met de google glass. De google glass was voor de consument niet zo’n enorm success maar B2B bleek het product een fantastische toevoeging te zijn voor veel bedrijven. Dit product heet de Google Glass Enterprise 2, dit is een makkelijk te gebruiken headset met alle benodigdheden voor hands free augmented reality gebruik, deze bril is top voor monteurs,installateurs,loodgieters,elektriciens etc. doordat een specialist van een afstand een werknemer kan begeleiden in de handelingen die uitgevoerd moeten worden. De bril heeft een titanium frame waardoor hij aanvoelt als een normale bril en is daardoor ook comfortabel om voor langere tijden te dragen. 

Product photography of the Google Glass

Een ander voorbeeld van een populaire augmented reality bril is het bedrijf Realwear, zij hebben meerdere augmented reality brillen die het beste toegepast kunnen worden in een industriële setting. Zowel de realwear HMT-1 en de realwear Navigator 500 zijn enorm robuust, ze kunnen tegen hitte, vocht, gevaarlijke situaties en zijn gemaakt om de verbale commandos van de gebruiker te horen in lawaaige situaties. Deze brillen worden vaak toegepast op bijvoorbeeld vrachtschepen zodat specialisten de kostelijke reis niet hoeven te maken naar het schip.