Featured

Virtual en/of Augmented Reality voor Bedrijven?

Hoe kunnen bedrijven Virtual en/of Augmented Reality toepassen binnen hun bedrijf?

Virtual en Augmented reality worden vaak onderschat omdat mensen het vaak zien als speelcomputer. Extended Reality (XR) biedt veel meer aan dan de meeste mensen weten en in dit artikel gaan wij het hebben over alle mogelijkheden om VR/AR toe te passen in een bedrijf om duurzamer en kostbesparend te werken.

De verwachting is dat de totale extended reality (VR+AR) branche een markt wordt ter waarde van 192 Miljard euro in 2023. Door dat de markt steeds groeit komt er ook meer competitie waardoor er veel meer innovatie plaatsvindt. De sprongen achter de techniek van virtual en augmented reality zijn de laatste jaren steeds groter geworden, hierbij zien wij ook dat de toepassingen binnen bedrijven ook steeds beter werken. De bedrijven die vroeg beginnen met het implementeren zullen een enorm voordeel hebben op de competitie. Bekijk hier wat voorbeelden die voor bedrijven van toepassing kunnen zijn.

De Kracht van Virtual Reality

Iedereen kent het basis concept van VR nu wel, je bevindt je in een compleet andere wereld waardoor er heel veel potentie is om “Virtual Experiences” te creëren. De branche die dit momenteel het meeste toepast zijn de game developers. Denk hierbij aan Playstation Vr en de Meta Quest 2, deze headsets worden meestal gebruikt voor spellen spelen of media afspelen.

Er is veel meer te bereiken via virtual reality dan alleen gamen, virtual reality kan worden ingezet om situaties na te maken en mensen die te laten ervaren. Er zijn al voorbeelden:

 • Politie trainen hoe het is om de eerste te zijn die aankomt bij een auto ongeluk
 • Sporters trianen in hele specifieke oefeningen die in het echt niet 100% accuraat uit kunnen worden gevoerd.
 • Personeel opleiden doormiddel van handelingen uit te voeren die normaal te duur zouden zijn om vaak achter elkaar te doen.
 • Meetings in VR bieden een betere ervaring dan zoom calls omdat het voelt alsof je daadwerkelijk in de zelfde kamer zit.
 • Makelaars die virtual reality gebruiken om virtuele bezichtegingen te doen.
 • Reisbureaus die de headsets inzetten om klanten een beter idee te geven van de locatie, hotel etc.
 • Virtual Reality headsets gebruiken om internationale Universiteit of HBO studenten een rondleiding geven, waardoor ze de uiteindelijk een goed geïnformeerde keuze kunnen maken.

De opties zijn er en de techniek is er tegenwoordig ook, het enige wat de markt terug houdt is de creativiteit van bedrijven om het ook daadwerkelijk toe te passen.

Toepassingen van Augmented Reality

De term Augmented Reality is wat minder bekend onder de meeste mensen terwijl het bij veel mensen een dagelijks impact heeft op hun leven. Augmented Reality verschilt van Virtual Reality door dat AR een filter over de echte wereld maakt en virtual reality een volledig nieuwe wereld bouwt.

Wat voorbeelden van augmented reality brillen zijn de Google Glass Enterprise en de Realwear. Dit zijn beide augmented reality brillen die worden gebruikt in industriële settings. Uiteraard is het belangrijk om wat voorbeelden te krijgen zodat uw zelf kan bekijken of dit bij uw past en/of u augmented reality aan zou kunnen passen.

 • Snapshop is een app waarmee je met augmented reality kan zien of een meubel bij uw in het huis past. Hierbij hoef je niet alles te meten en kan je gemakkelijk met je telefoon zien of het wel of niet past.
 • Modiface is ook een interresant bedrijf/product, met Modiface kunnen mensen make-up uitproberen met augmented reality om te zien of het bij hun past.
 • Eyedecide is een bedrijf in de zorg branche die augmented reality gebruiken om mensen meer te leren over hun ogen.

In de komende jaren gaan VR en AR solutions hele grote veranderingen brengen in de wereld, dat is al duidelijk. De vraag is welke bedrijven er vroeg mee beginnen en daardoor de early adopters worden van de techniek. Veel bedrijven hebben al interesse alleen zijn er niet evenveel die daadwerkelijk de stappen nemen on het te implementeren.

Voor meer informatie over AR/VR toepassingen kunt uw ons altijd vinden op onze website: https://metaxp.eu

Wij zijn ook altijd bereikbaar via onze email: Info@metaxp.eu

Featured

Persoonlijke 3D videos voor uw bedrijf doormiddel van de Insta360 One X3!

Persoonlijke 3D videos voor uw bedrijf doormiddel van de Insta360 One X3!

7-11-2022

De Insta 360 One X3 is marktleider als het gaat om 360 videos maken voor “on the go”. Dit device is heel envoudig mee te nemen en toch beidt het goede beeld en geluid kwaliteit. Hierboven op is het geluid kwaliteit nog beter te krijgen door een externe microphoon aan de camera aan te sluiten, dit betekent dat er veel mogelijkheden zijn met de camera.

Een belangrijk gedeelte van elk elektronisch device zijn natuurlijk de specificaties:

 • Dimensies: 114 x 46 x 33mm
 • Producent: Insta360
 • Gewicht: 180G
 • Sensor: Dual 1/2-inch
 • Waterproof: IPX8 (10M); met een hoes beschikbaar die tot 50m kan!
 • Video Resolutie: 5.7K @30fps
 • Foto Resolutie: 72mp
 • Software: Beschikbaar op smartphones en computers.
 • Scherm: 2,29″in touchscreen
 • Single lens modus: 4k @ 30fps, 3,6k @ 60fps

Er zijn een paar specs. dit zijn de belangrijkste:

Gewicht en dimensies: Deze camera weegt maar 180g hierdoor is het heel draagbaar, ook zijn de dimensies heel klein waardoor deze camera fantastisch is om mee te nemen en 360 videos te filmen op locatie.

Video resolutie en Single lens Modus: Video Resolutie is extreem belangrijk in een camera, goed beeld is dan ook waarom mensen er een kopen. De Insta360 One X3 heeft hele goede beeld kwaliteit wat extreem belangrijk is als je dit wilt toepassen.

Bij het implementeren van 360 videos is het gebruiken van een Virtual Reality bril een grote upgrade op de ervaring. Hierdoor kan de gebruiker zich echt in een situatie of plek weergeven en daardoor ook meer informatie op kunnen pakken.

Software: Dit device werkt fantastisch met de smartphone, je kan via de telefoon app makkelijk editen en aanpassen. Uiteraard is de computer versie beter omdat er meer opties zijn maar het is alsnog een fijne optie om te hebben en past weer bij de fantastische draagbaarheid van deze device. Ook heeft de software een ingebouwde Artifficial Intelligence programma die automatisch de selfie stick of tripod verwijdert uit de video. Hierdoor krijg je op je video dus een vliegende camera wat een beetje op een drone beeld lijkt. Ook biedt de software heel veel film opties aan, denk hier bij aan timelapses, 4k double lens, 4k single lens etc.

Virtual en Augmented reality toepassingen

360 Cameras passen heel goed in de Virtual en Augmented reality branche omdat ze een snelle manier geven om een volledig plaatje aan iemand te kunnen laten zien. Dit kan via de computer maar ook via Virtual en Augmented reality brillen waardoor de ervaring toch veel beter is.

Al in al is dit een van de beste opties voor een makkelijk draagbare 360 graden camera. Er zijn in meerdere industrien al veel gebruik gemaakt van 360 cameras bijvoorbeeld in de logistiek. Bedrijven gebruiken vaak Virtual en Augmented reality solutions om hun werknemers op te leiden. Hierdoor bespaart het bedrijf kosten doordat zij op een efficientere manier trainingen en begeleidingen kunnen geven en krijgt de werknemer toch alle informatie binnen die zij nodig hebben.

Wij zijn heel blij om de Insta360 X3 tot onze beschikking te hebben en jullie zullen er binnenkort meer van zien, als uw vragen heeft of meer wilt weten over de mogelijkheden kunt u altijd terecht bij Metaxp.eu wij helpen u graag!