Toepassingen van AR

augmented reality toegepast in de praktijk door MetaXP

De term Augmented Reality is wat minder bekend onder de meeste mensen terwijl het bij veel mensen een dagelijks impact heeft op hun leven. Het is belangrijk om een idee te krijgen hoe AR al wordt gebruikt om zelf te kunnen zien waar het bij uw bedrijf/leven van toepassing kan zijn. 

In de komende jaren gaan VR en AR solutions hele grote veranderingen brengen in de wereld, dat is al duidelijk. De vraag is welke bedrijven er vroeg mee beginnen en daardoor de early adopters worden van de techniek. Veel bedrijven hebben al interesse alleen zijn er niet evenveel die daadwerkelijk de stappen nemen om het te implementeren.

Augmented reality voorbeelden

Augmented reality voor retail: Snapshop is een app waarmee je met augmented reality kan zien of een meubel bij uw in het huis past. Hierbij hoef je niet alles te meten en kan je gemakkelijk met je telefoon zien of het wel of niet past.

Modiface is ook een interessant bedrijf/product, met Modiface kunnen mensen make-up uitproberen met augmented reality om te zien of het bij hun past.

Eyedecide is een bedrijf in de zorgbranche die augmented reality gebruiken om mensen meer te leren over hun ogen.

Augmented reality in de zorg: Augmented reality wordt vaak in de zorg gebruikt omdat het veel “real time” informatie kan bieden voor de gebruiker, denk hierbij aan het opleiden van chirurgen of artsen.

Augmented reality voor onderwijs: Doordat AR een filter biedt over de echte wereld kan het ook heel goed in worden gezet in de onderwijs branche. Augmented reality kan worden gebruikt om leerlingen te begeleiden in de handelingen die zij moeten maken. Dit is vooral toepasselijk op het MBO omdat daar de meeste vakmensen op worden geleid. 

Augmented reality voor fashion: AR wordt vaak gebruikt in de mode branche omdat het mogelijk is om kledingstukken uit te proberen zonder dat je ze daadwerkelijk bij de hand hoeft te hebben. 

Augmented reality in marketing: Er zijn ook toepassingen voor AR marketing, dit is een mooie manier voor bedrijven om hun marketing op een alternatieve en opvallende wijze in te zetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een AR app creëren en die laten zien op een beurs of evenementen.  

Heb je een vraag?

Wij beantwoorden hem graag! Vraag vrijblijvend advies aan over wat voor u de mogelijkheden zijn met AR.