Toepassingen van VR

Virtual Reality toepassingen door MetaXP

Virtual Reality en Mijn Bedrijf

Trainingen

Virtual Reality training verlegt de grenzen van traditioneel leren door elke denkbare wereld te simuleren. Met VR krijgen leerlingen de kans om hun vaardigheden te ontwikkelen en levensechte scenario’s tegen te komen zonder echte risico’s te lopen. VR creëert een omgeving die vooraf opgenomen 360° video gebruikt of volledig is gesimuleerd.

Hybrid work

virtual reality kan worden gebruikt om virtuele ontmoetingsruimte te creëren waarin werknemers overal ter wereld kunnen samenwerken en met elkaar kunnen communiceren. Dit kan vooral handig zijn voor bedrijven met werknemers in verschillende delen van de wereld. VR kan ook worden gebruikt om virtuele werkruimten te creëren waarmee werknemers vanuit huis kunnen werken in een comfortabelere en vertrouwde omgeving. Dit kan handig zijn voor werknemers die niet gewend zijn om in een kantooromgeving te werken, of die overdag voor jonge kinderen of oudere familieleden moeten zorgen.

Mixed reality workspace

Met applicaties zoals Immersed is het mogelijk om een vr-headset zoals de Meta Quest Pro te verbinden aan een computer en de bril te gebruiken als display. De gebruiker heeft dan toegang tot 5 computerschermen zonder dat er 5 computerschermen in de kamer hoeven te staan. Dit kan dus niet alleen ruimte besparen op kantoor, maar maakt het ook mogelijk om met alleen laptop en virtual reality headset een makkelijk draagbare werkplek te hebben.

Virtual Reality in de Zorg

Naast het gebruik van Virtual Reality als trainings-tool voor geneeskunde studenten, heeft de zorgsector recentelijk veel nieuwe use-cases gezien voor VR- en AR-technologieën. VR wordt met name gebruikt in therapie voor de behandeling van patiënten met fobieën en angsten.

Therapeuten krijgen een beter begrip van hoe patiënten reageren op stressvolle scenario’s in een gesimuleerde maar veilige omgeving door fysiologische reacties zoals transpiratie en hartslag te monitoren, gecombineerd met biosensoren. VR wordt ook gebruikt bij de behandeling van autisme om patiënten te helpen communicatieve en sociale vaardigheden te ontwikkelen en mensen met visuele of cognitieve beperkingen te diagnosticeren door oogbewegingen te volgen.

Virtual Reality in het Onderwijs

Het is een bekend feit dat mensen het beste leren door te doen; als je echter naar het moderne onderwijs kijkt, zie je hoe weinig leren eigenlijk gebeurt door te doen. Studenten zijn gericht op het lezen van instructies in plaats van ze in de praktijk te gebruiken.

VR in het onderwijs zorgt voor een beleving anker in de instructie. Met VR-educatie worden leerlingen geïnspireerd om zelf te ontdekken. Studenten hebben de mogelijkheid om te leren door te doen in plaats van passief te lezen.

Stuur Ons Een Bericht

Nieuwsgierig naar VR voor uw bedrijf? Ontvang vrijblijvend een voorstel van wat wij voor u kunnen doen.